مساجد استانبول

از معروف ترین مسجدهای استانبول مسجد سلطان احمد، مسجد رستم پاشا، مسجد سوکولو و محمد پاشا، مسجد مهر شاه سلطان، مسجد سلیمانیه و ... قابل ذکر است. از بافت مذهبی دیگری که در تور استانبول مشاهده می کنید، کلیساها و عبادتگاه ها هستند که حتی برهی از کلیساهای شهر استانبول را به مسجد تبدیل کرده اند.
از جمله کلیساهای استانبول هم کلیسای Syudios Manastin ، کلیسای وفا Hagios Theoderos ، کلیسای Nyrelaion، مسجد فناری عیسی ( کلیسای Lios ) و ... را می توان نام برد.
در صورتی که قصد سفر با تور استانبول را دارید، برای آشنایی بیشتر با بافت تاریخی مذهبی مسجدهای استانبول به معرفی مختصری از مسجدهای تور استانبول می پردازیم.

بازدید از مسجد ایوب سلطان در تور استانبول 

اولین مسجد احداث گشته بعد از فتح استانبول در سال 1458 به وسیله سلطان محمد فاتح است. مسجد ایوب سلطان در سال 1800 بازسازی شده است.

بازدید از مقبره ایوب سلطان در تور استانبول

این مقبره هم همراه با مسجد ایوب سلطان در سال 1458 احداث گردید و خالد بن رزید (حضرت ایوب) که با سفر به مکه مسلمان و علمدار حضرت محمد گردید، در این مقبره در استانبول دفن شده است.

 بازدید از مسجد فاتح در تور استانبول 

این مسجد در سال های 1470-1462  به دستور سلطان محمد فاتح توسط معماری به نام سینان الدین یوسف به جای  ساختمان کلیسای حواریون که قبل از فتح شهر استانبول ویرانه ای گشته بود، احداث گردیده است. معماری این مسجد از نوع معماری مخصوص ترک ها می باشد.

بازدید از مسجد بایزید در تور استانبول

این مسجد در میدانی به اسم میدان بایزید  در سال های 1506-1501 به دستور فرزند سلطان فاتح به اسم بایزید دوم ساخته شده است. این مسجد مجموعه ای از مدرسه، کاروانسرا و حمام است. مسجد بایزید 2 مناره گلدسته دارد که از هم 87 متر فاصله دارند. در بازدید از این مسجد در تور استانبول خواهید دید که مسجد بایزید از لحاظ نقشه شبیه مسجد ایاصوفیه استانبول می باشد. اما از نظر سیستم پرستشگاهی با هم فرق دارند.

 

مسجد استانبول |مساجد مشهور استانبول

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه  استانبول از باشکوه ترین بناهایی است که توسط معمار سینان  در سال های 1557-1550 ساخته احداث شده و از زیباترین مثال های معماری اسلامی می باشد. در واقع مسجد سلیمانیه استانبول از جنبه های استقامت بنا و شهرسازی بی مانند می باشد. این مسجد نیز مجموعه ای از مدرسه، کاروانسرا، حمام، مغازه، بیمارستان و مقبره سلطان خرم و سلطان قانونی است. مجموعه سلیمانیه بعد از مجموعه فاتح بزرگترین مجموعه مسجد شهر استانبول است.

مسجد سلیمان سلیم

این مسجد در منطقه ادیرنه کاپی شهر استانبول و در ناحیه سلطان سلیم در سال 1522 ساخته شده است. معماری این مسجد خیلی ساده می باشد. در بازدید از این مسجد در تور استانبول در درون ساختمان مسجد سقف محفل حکمران دارای تزئینات خیلی زیبایی است. این مسجد استانبول نیز دارای چندین مقبره است، مانند مقبره یاووز سلیم، مقبره شاهزادگان سلطان سلیم قانونی و مقبره سلیم عبدالمجید.

مسجد هاسکی

مسجد هاسکی استانبول در سال به نام همسر سلطان سلیمان قانونی یعنی خرم سلطان به وسیله معمار سینان ساخته شده است. در سال 1362 در زمان احمد اول در کنار این مسجد، مدرسه، بیمارستان و ... ساخته شد.

مسجد ینی جامی (مسجد جدید)

این مسجد در محله امین اونو در سال 1597 به دستور صفیه سلطان (مادر سلطان محمد سوم) ساخته شد. اما به علت فوت سلطان و مادرش بنای مسجد نیمه کاره ماند و در سال 1663 به دستور توران سلطان (مادر سلطان محمد چهارم) تکمیل شد. این مسجد استانبول دارای چینی کاری، معماری و حجاری بسیار زیبایی می باشد. در بازدید از تور استانبول خواهید دید که گنبدهای کوچک و بزرگ این مسجد چقدر زیبا و جالب هستند.

مسجد شاهزاده

مسجد شاهزاده استانبول در محله سراج خانه و روبروی ساختمان شهرداری واقع گردیده است. در واقع سلطان قانونی دستور ساخت این مسجد را در سال 1544 به یاد فرزند مرحومش محمد به معمار سینان می دهد. مسجد شاهزاده در مرکز شهر استانبول و در میان مدرسه ها و مقبره ها احداث گردیده است و دارای مناره هایی با معماری جالب توجه است.

مسجد نور عثمانیه

این مسجد نور عثمانیه در بازار سرپوشیده استانبول و در منطقه نور عثمانیه واقع شده است. این مسجد استانبول به دستور سلطان محمود اول در سال 1784 احداث گردید. در بازدید تور استانبول کتیبه های بسیار زیبا و هنری مسجد نور عثمانیه را خواهید دید که به وسیله خطاطانی مانند مومجی زاده و همینطور اغری کاپیلی نوشته شده اند.

 مسجد رستم پاشا

مسجد رستم پاشای استانبول سال 1561 توسط معمار سینان به درخواست صدر اعظم سلطان قانونی (شخصی به نام رستم پاشا) احداث گردید. در زیر مسجد رستم پاشا مغازه ها و مخازنی ساخته شده است. این مسجد دارای چینی کاری های گل های مختلف مانند مینا و زنبق می باشد.

مسجد سوکولو محمد پاشا

این مسجد در ناحیه کادیترما احداث گردیده است. این مسجد به دستور اسمه خان سلطان  به وسیله معمار سینان  در سال 1671 به عنوان یادبودی از همسرش (محمد پاشا) بنا گردیده است

مسجد ینی والده 

این مسجد با 2 مناره و 4 گلدسته سال 1710 ساخته شد و در محله اسکودار قرار دارد. مسجد ینی والده به دستور گولنوز سلطان مادر سلطان احمد سوم احداث گردید.

مسجد بزم عالم والده سلطان (مسجد دلما باغچه)

بر اساس کتیبه ای که توسط شاعر زیور  در محل درب شبستان واقع شده است، شروع گر ساخت این مسجد استانبول، والده سلطان بوده و در نهایت در سال 1853 توسط عبدالمجید به احداث آن پایان رسیده است. در سال 1848 حصارهای دور این مسجد برداشته و درون مسجد دلمل باغچه موزه دریایی برقرار شد.

مسجد ایمراهور ایلیاس بیک ( کنیسای Studios)

این مسجد در ابتدا کنیسای Studios بوده که در سال 463 و در بین محله های ساماتیا و یدی کوله بنا گردیده و از بناهای تاریخی بیزانس می باشد. در این ساختمان موزائیک هایی بسیار قدیمی مربوط به قرن 13 وجود دارد. بعد از فتح استانبول این کنیسا در سال 1486 به وسیله ایلیاس بیگ به مسجد ایلیاس بیگ تبدیل گردید. ساختمان این مسجد در طی سال ها درگیر زلزله و آتش سوزی گشته  و در سال 1908 سقف آن ریزش کرد و از آن تاریخ بازسازی نشده است.

مسجد فتحیه ( کلیسای Pammakaristo )

مسجد در گذشته کلیسای معبد Pammakaristo بوده که در منطقه فاتح احداث گشته است. در قرن 13 کلیسای جدیدی به جای کلیسای قدیمی احداث شد و حتی بعد از فتح استانبول نیز به عنوان کلیسای مسیحیان برای معبد زنان کاربرد داشته است. اما در زمان سلطان مراد سوم (سال های 95-1574) این کلیسا به مسجد فتحیه تبدیل شد. در سال های 1940 این مسجد پس از بازسازی به موزه تبدیل شده است.

مقبره آیاایرسین (St.İrene )

این مقبره در محدوده کاخ توپکاپی در قرن 6 به وسیله امپراتور جاستینانوس بنا گردیده است. امروزه این مقبره یکی از بخش های موزه ایاصوفیه می باشد.

 

مسجد استانبول | مساجد معروف استانبول

مسجد زیرک ( کلیسای معبد Pantakrator ) در استانبول

کلیسای معبد Pantakrator از معماری های  با اهمیت بیزانس می باشد. بعد از فتح استانبول، قسمت هایی از کلیسا به مدرسه تغییر کاربری داد و اسم ملا زیرک از دانشمندان آن دوران روی آن گذاشته شد. در سال 1504 یکی از سالن های کلیسا دارای 5 گنبد از طرف حسین آقا، مسجد شد. در بازدید تور استانبول نکته جالب توجه مسجد زیرک کتیبه های حک شده روی ستون های این مسجد است.

مسجد عمارت قدیم ( کلیسای معبد Pantepoptes ) در استانبول

کلیسای معبد Pantepoptes در مجاورت جاده فاتح به خلیج قرار گرفته است و مربوط به قرن دوم است. این بنا به دستور آنا دالانا احداث شده و قشنگ ترین نمونه معماری آن زمان است.

معبد Neve Salom در استانبول

معنای اسم این معبد " وحی صلح " است و در محله گالاتاسرای استانبول در سال 1951 ساخته شده است. معبد نوا سالوم در حال حاضر مشهورترین و زیباترین معبد شهر استانبول است که در آن مراسم های مذهبی برگزار می شود.

 

مسجدهای قدیمی استانبول

 

مسجد سلطان احمد (Sultanahmet Blue Mosque) در استانبول :

مسجد سلطان احمد دارای 6 مناره باشکوه و زیبا است که روبروی مسحد حاجی صوفیا در میدان ایاصوفیه واقع شده است. معماری به اسم محمت در 1617-1603 این مسجد را بنا کرد. نام دیگر آن مسجد آبی می باشد که بخاطر کاشی کاری های سفید و آبی آن است. این مسجد برای بازدید مسافران تور استانبول در تمام ایام هفته بجز ساعت های اقامه نماز، باز است. بازدید از این مسجد زیبا و تاریخی به گردشگران تور استانبول پیشنهاد می شود

امیدواریم از این مطلب لذت برده باشید.

در صورت نیاز به هر گونه راهنمایی در خصوص سفر به کشور ترکیه و تور استانبول با ما تماس بگیرید.